Apple има за цел да започне производство на собствен електрически автомобил още през 2020 г., информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

На автопроизводителите обикновeно са им необходими между пет и седeм години за разработването на автомобил, което е показателно за агресивните цели на новото начинание на Apple.

Навлизането на Apple на пазара на автомобили, което до голяма степен мина незабелязано, е сериозна повратна точка за компанията, известна със своите потребителски технологии.

Вижте още: Нагледен пример за това колко голяма компания е Apple

Въпреки появилите се няколко медийни публикации за колата на Apple, засега от компанията няма официално потвърждение, че разработва електрически автомобил, като от там отказват да коментират.

Обикновено разходите за създаването на завод за производство на автомобили възлизат на 1 млрд. долара, докато в същото време кешовите резерви на Apple възлизат на около 178 млрд. долара.

Apple може също така да реши да се откаже от проекта или да го забави, ако ръководителите не са доволни от напредъка, както се е случвало с други източници.

Екипът, работещ по автомобила, който вече наброява 200 души, е увеличил броя на наеманите хора в последните няколко месеца.