Офис площите в Пловдив се увеличават, за да посрещнат увеличения инвестиционен интерес към града. Във вторник бе даден стартът на нова бизнес сграда, която има амбициите да приюти компаниите от ИТ бранша, които в последните месеци все по-често разглеждат Пловдив като нова дестинация.

Инвеститорът в „Офис Парк Пловдив” е „Галакси Инвестмънт груп”, която има опит в реализирането и управлението на подобни проекти.

Тя стопанисва Роял Сити Бизнес Парк, в която се помещават компании от аутсорсинг бранша. "Офис Парк Пловдив" представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души.

Строителството ще продължи на два етапа, като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на 2016 г. Тя ще представлява 7-етажна сграда - 6 етажа офиси и партер. Очаква се сградата да отговори на засиленото търсене на бизнес имоти в града.

„Отчитайки предимствата на града като привлекателна дестинация за инвеститорите, смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, коментира Константин Бояджиев от „Галакси Инвестмънт Груп”.

„Вярваме, че нашата инвестиция в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. Нещо повече – строителството започва в момент, в който повечето инвеститори на имотния пазар изчакват с плановете си”, посочи още мениджърът.

В последните месеци Пловдив се налага като нов притегателен център на ИТ бизнеса. Компаниите в този бранш търсят гъвкави офис пространства, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

В тази връзка "Офис Парк Пловдив" е именно такъв проект – с голямо форматни офиси, с комуникативна локация, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда.

Разположението в съседство с Мол Пловдив и Гребния канал, най-зелената зона на град Пловдив, създава неповторима комбинация от удобства и околна среда за бъдещите ползватели на сградата.