Компанията Microsoft експериментира, като тества Android-приложения на смартфони с операционната си система Windows 10, според запознати.

Причината – само част от най-популярните приложения в крайна сметка стигат до смартфоните с операционна система Windows, като по-малките и неизвестни дори не стигат до там.

Вижте още: Как да щадите батерията на смартфона?

От Microsoft явно са решили да разрешат този проблем, като направят възможно инсталирането и действието на приложения, създадени за операционна система Android на своите смартфони, според данни на Neowin.

Подобно действие се очаква да направи смартфоните с операционна система Windows далеч по-предпочитани сред потребителите.

Липсата на достатъчно брой приложения бе сред основните проблеми, които отказваха потребителите да обмислят закупуването на Windows смартфони. Последните пък често се отличават с относително по-ниски цени от Android-смартфоните. Особено с пълна сила важи това при най-евтините устройства.

Сред основните опасения на Microsoft са тези дали разработчиците на приложения ще се откажат напълно да правят приложенията си и във варианти специално за Windows. Явно от компанията обаче са сметнали, че ще се откажат само най-малките, които и без друго нямат ресурс и намерения да пускат приложенията си и за Windows-смартфони.

От BlackBerry вече предоставиха такава възможност на своите потребители, като направиха възможно инсталирането на Android-приложенията на устройствата си с операционна система BB10.