Борбата при производителите на смартфони продължава, като в условията на липса на сериозна иновация при техническите характеристики, фронтът се прехвърля към дизайна.

Последното предложение, което цели да се разграничи от наличните на пазара смартфони, идва от LeTV.

Виж още: Уникалните смартфони, за които не сте чували

Моделът премахва напълно страничните граници на устройството и показва как би изглеждал смартфонът на LG – G2, ако от корейския производител бяха стигнали още малко по-далеч през 2013 година.

Разбира се, подобно устройство, макар и с красив външен вид, не се отличава с особена практичност. Липсата на странични граници прави дисплея изключително чуплив, особено ако бъде изпуснат странично.

Нещата се влошават още повече от това, че той е с голям 5.5-инчов дисплей, което прави държането му с една ръка относително трудно, макар и въпреки намаления му размер поради липса на странични граници.

По отношение на спецификациите смартфонът ще е с резолюция на дисплея от 1 080 пиксела, осемядрен процесор с честота от 2.2 GHz и 2 GB оперативна памет. Вътрешната му памет ще е 16 GB, а камерата му – 13-мегапикселова. Смартфонът се очаква да излезе на пазара през април.

Най-интересното е, че смартфонът ще разполага с USB-порт тип C, който може да бъде открит на новите ултрабуци Apple MacBook.

Компанията притежава водещия китайски сайт за видеострийминг онлайн и електронна търговия.