По време на изложението в Барселона бяха представени относително малък брой смартфони от най-висок клас, като в центъра на вниманието бяха компаниите HTC и Samsung Electronics.

Явно, за да не бъдат „засенчени“, компании като LG Electronics и Huawei, както и Sony, отложиха представянето на емблематичните си модели за следващите месеци.

Ето и какво да очакваме:

Все повече данни в интернет изтичат относно това как ще изглежда новият модел на LG – G4.

Смартфонът се очаква да е с леко заоблен дисплей с размер между 5.3 и 5.7 инча и резолюция от 1 440 х 2 560 пиксела. Налице са и известни спекулации за по-висока резолюция от 1 620 х 2 880 пиксела. Камерата му се очаква да е 20-мегапикселова, а опрерационната система – най-новата версия на Android.

Моделът се очаква да е с новия осемядрен процесор Snapdragon 810, както и да разполага с 3 GB оперативна памет. Очаква се той да бъде представен на 8 април, или два дни преди официалното излизане на пазара на модела Samsung Galaxy S6.

Модел от висок клас се очаква да представи и китайският производител Huawei. Ascend P7 бе изключително успешен на пазара и допринесе за сериозния ръст в продажбите на компанията. Тя продължава напред с новия модел, който се очаква да е с по-голям дисплей.

Смартфонът ще разполага с 5.2 инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела и 424 пиксела на инч. Задната му камера ще е 13-мегапикселова, а предната – 8. Подобрение се очаква и по направление на батерията. Той ще излезе на пазара на 15 април.

Sony също пропусна изложението в Барселона по отношение на дебют на нов емблематичен смартфон. Затова очакванията са съвсем скоро да бъде представено следващото поколение на модела Xperia – Z4.

Смартфонът се очаква да е с 5.2-инчов дисплей с резолюция 1 440 х 2 560 пиксела и новия процесор Snapdragon 810. Бъдещето на звеното за смартфони на компанията обаче не изглежда много ясно, предвид на значителните загуби, които то трупа за японския производител на потребителска електроника.