Светът е в очакване на емблематичния модел на Samsung - Galaxy S6, като най-вероятно представянето му ще се състои на 1 март в Барселона.

Виж още: Какви смартфони да очакваме от изложението в Барселона?

И докато за смартфона изтекоха много неща в интернет и очакванията са за най-доброто Android устройство в момента, то потребителите може би трябва да се замислят, преди да посегнат веднага към него.

Причината – ако историята се повтаря, то цената на устройството шест месеца след неговото представяне може да е с до 28% по-ниска, в сравнение с дебюта му, според прогнози на консултантската компания Idealo.

Три месеца след дебюта устройството може да е със 17% по-евтино, предвид на историята при цените на предходните модели от серията.

Ето как са падали цените на моделите от серията S:

Иначе смартфонът се очаква да е с 64-битов осемядрен процесор. Дисплеят му най-вероятно ще бъде 5.1-инчов с резолюция 2 560 х 1440 пиксела, както и наситеност от 577 точки на инч.

Камерата на смартфона ще е 20 мегапикселова, а предната ще е 5-мегапикселова. Смартфонът се очаква да се предлага в три разновидности – с 32, 64 и 128 GB вътрешна памет.

Батерията му ще е с капацитет от 2550mAh, като ще има опция за бързо зареждане и ползване до 4 часа с 10-минутно зареждане. Батерията ще може да се зарежда и безжично.

Смартфонът ще е с тяло от метал и стъкло, като дисплеят му ще е изключително здрав, като ще ползва технологията Gorilla Glass 4. Производителят му се очаква да предложи собствена версия за разплащане - Samsung Pay.