Моделът Samsung Galaxy S6 бе представен съвсем скоро на пазара и вниманието на потребителите вече е насочена към следващото пето поколение на фаблета Galaxy Note. Ето и какво се очаква от този емблематичен смартфон, излизащ през третото тримесечие на пазара.

Най-същественото предимство и характеристика, която се очаква да го разграничи от всички смартфони на пазара в момента, е дисплеят му.

Виж още: Уникалните смартфони, за които никога не сте чували

Той най-вероятно ще е 5.9-инчов с резолюция от 2 160 х 3 840 пиксела, или първия 4K дисплей на пазара. Резолюцията му се очаква да е 746 пиксела, или близо два пъти повече от тази на настоящия iPhone 6 Plus.

Сериозно подобрение се очаква и по направление на камерата на фаблета. Тя най-вероятно ще е 21-мегапикселова, което би било най-чувствителната камера, поставяна на смартфон на Samsung. Задната камера се очаква да е 5-мегапикселова.

Много е вероятно чипът на фаблета да е от собствената марка на Samsung - Exynos 7420. От компанията се отказаха от чиповете на Qualcomm в последната шеста версия на модела Galaxy S, като твърдят че чиповете й Exynos предлагат 20% по-добро представяне и 35% по-малка консумация на енергия от тези на Qualcomm.

Батерията на Galaxy Note 5 се очаква да е от 4 000 mAh, или мощност, с която никой смартфон на Samsung не е разполагал до момента.

Новият смартфон почти със сигурност ще разполага с възможностите за разплащане, въведени в модела Galaxy S6 - Samsung Pay. Очаква се той да бъде представен и във вариант Edge, подобно на версията S6.

По отношение на цената, според специалистите, тя се очаква да е около 900 долара.