С април идва обикновено затоплянето на времето и желанието ни да пазаруваме. Ето към кои стоки можете да се насочите през следващия месец, които се отличават с относително по-добри цени, в сравнение с останалите месеци на годината.

Android смартфони

През изминалия месец станахме свидетели на представяне на няколко емблематични модели по време на изложението в Барселона, което се очаква да намали цената на техните предшественици. Новият Galaxy S6 ще може да се купува от следващия месец, което означава постепенно понижение в цената на модела S5.

Историята показва, че традиционно цената на старите модели Galaxy се понижава с около 10% в месеца, когато новите модели вече са достъпни за продажба.

Същото важи и за последния модел на HTC, след представянето на новия М9.

Големи телевизори

Началото на април се свързва с края на фискалната година в Япония - един от водещите световни производители на потребителска електроника. Това означава, че големите компании ще са склонни да изчистят залежалата продукция в складовете си и ще са по-склонни на отстъпки.

Цените на 55-инчовите телевизори са близко до рекордно най-ниските им нива в историята. Добрата новина за потребителите е, че на фона на поевтиняването на еврото спрямо долара, единната валута се запазва относително стабилна спрямо йената.

Това може да накара потребителите да се насочат към марки, произвеждани в Япония, която има сериозни традиции в това отношение. Потребителите могат да намерят 55-инчови телевизори от водещи производители при нива от около 1000 лева.

Цените на по-малките 42-инчови телевизори вече са в диапазона от около 500-600 лева.

Лаптопи

Петото поколение чипове на Intel направиха така, че лаптопите с чипове от четвърто поколение да са при рекордно ниски нива. Лаптопи с процесори Core i3 започват при цени от 260 долара (473 лева).

За сравнение, преди година лаптопите с подобен процесор се продаваха за 350 долара, макар и при далеч по-евтин долар.

Жилища

Ако планирате покупка или наемане на имот, не чакайте до най-активните за пазара топли месеци. Макар и пролетта да не е най-добрият сезон за покупката или наемането (предвид на това, че като такива се сочат студените зимни месеци), очаквайте цените да са по-неизгодни през следващите няколко месеца.

Добрата новина е, че продавачите започват да отрезвяват в търсените от тях цени, след първоначалната еуфория, свързана с размразяването на депозитите от КТБ.

Круизни пътешествия



Традиционно цените на този род пътувания са най-изгодни шест до девет месеца преди осъществяването им. Предвид на това, че повечето круизи са през октомври, април е добър момент за планирането и плащането на подобна екскурзия