Процесът по изграждане на успешна стратегия изисква дисциплина, прецизност и време. За да се създаде система обаче, не е лесно. Ето и някои от най-важните неща, върху които трябва да се съсредоточим:

Проучване: Гръбнакът на всяка система е качеството от научните изследвания, особено при играта с опции. За да имате предимство на всяко ниво, това е от решаващо значение. Етапът за избиране на вашите показатели обикновено се основава на логическа теория или наблюдение на цените.

Дизайн: Когато изберете показателите си, трябва да имате предварително краен резултат в ума си. Какъв е вашият риск апетит? Изберете система, която отговаря на вашите нужди. Дизайнът също трябва да помисли и за времевите рамки на търгуване.

Резултати: След проучването и проектирането на множество системи за търгуване успешните трейдъри се фокусират върху резултатите. Всяка система, която тествате, трябва да бъде проверена въз основа на способността за надминаване на първоначалните критерии.

Оценяване и подобряване: Определете пробен период за вашите сделки. Търговията е важна, но бектестингът е от решаващо значение. Съсредоточете се върху най-добрите и най-лошите сделки през периода на тестване. Това е нужно, за да се намери обща нишка за подобрение на системата си.

Ако се съсредоточите върху тези 5 принципа, то вие ще имате основата и потенциала за да създадете успешна трейдинг стратегия. Разбира се, всяко нещо изисква време. Но с правилните подходи времето ще бъде от ваша полза.