Мнението на гениалния инвеститор Уорън Бъфет винаги се взема насериозно от пазара. А какво би направил Бъфет с лихвите, ако стоеше начело на Фед?

„Едва ли щях да направя много“, отговаря Бъфет на въпроса какво би сторил с лихвите, ако ръководеще Фед. „Нещата се движат много добре и щях да се притеснявам, че ако увелича лихвите значително, това би довело до сериозно движение на капитали, предвид на отрицателните лихви в Европа“, коментира Бъфет пред финансовото издание CNBC.

Виж още: Как да мислим като Уорън Бъфет?

Според Бъфет щатската икономика се подобрява с всеки изминал месец. Той говори на конференция на автомобилната индустрия в Ню Йорк.

Инвеститорът добави, че компанията Berkshire Hathaway Automotive активно търси да закупи нови дилъри на автомобили в САЩ, за да добави към 81-те представителства, с които разполага в момента в 10 щата.

„Ако Джанет Йелън дойде и прошепне в ухото ми каква ще е политиката на Фед в следващите две години, това не би имало съществено влияние върху нашите действия. Ако имаме шанс да купим голям дилър на автомобили на добра цена, не бих се замислил и за пет минути“, коментира Бъфет.

Бъфет очаква „коли, които се карат сами“, да станат реалност в следващите години, но те ще заемат дял от едва 10% до 2030 година.