Хотел "Вероника" в курортния комплекс "Слънчев ден" се срути. Има една жертва, а други трима работници се издирват. Инцидентът е станал при разрушаване на стара сграда, предаде БГНЕС.

Комплексът е разположен в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Сигналът за инцидента е подаден в 18.10 часа. По предварителна информация загиналият е на около 40-годишна възраст от Девня. Той е работил на строежа отскоро.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Гражданска защита, полицията и линейки, а също така и представители на Инспекцията по труда, защото трагедията най-вероятно е станала малко преди 18.00 часа, т.е. в работно време. Очаква се да пристигне и областният управител.

"Слънчев ден" е изграден по времето на социализма. Той е разположен на 10 км североизточно от черноморската ни столица Варна. За времето си той е един от най-луксозните и там са почивали представители на БКП и високопоставени държавни служители.

След краха на комунизма комплексът е приватизиран и бива отворен за туристи. Той се състои от общо 4 хотела. Три от тях работят по системата all inclusive. Това са 3-звездният "Вероника", 4-звездните "Марина" и "Мираж". Най-скъпият хотел е 5-звездният "Палас".

Срутилият се в "Слънчев ден" хотел е собственост на Пловдивския панаир. Преди два месеца е бил прехвърлен заедно с още един хотел. Собственик на комплекса е пловдивският бизнесмен Георги Гергов.

Хотел "Вероника" се намираше на брега на морето и беше единственият в комплекса, който нямаше климатична инсталация. Той е на 47 години. От сайта на "Слънчев ден" става ясно, че хотелът е трябвало да бъде съборен и на негово място да бъде изграден нов, много по-модерен. Изпълнител на строителните дейности е варненска фирма.