Най-голямата по активи щатска банка - JPMorgan Chase & Co, отчете ръст от 12.2% в печалбата си за изминалото първо тримесечие, благодарение на ръста на приходите от търговия с инструменти с фиксиран доход.

Нетната печалба на банката е нараснала до 5.91 млрд. долара, или 1.45 долара на акция през първото тримесечие, спрямо 5.27 милиарда долара, или 1.28 долара преди година. Печалбата превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха 1.40 долара на акция.

Резултатът за текущото тримесечие включва еднократни разходи от 487 милиона долара във връзка с проблеми с регулаторите.

Акциите на JPMorgan се повишиха с около 2% по време на извънборсовия пазар до 63.15 долара.

Приходите от търговия с инструменти с фиксиран доход са се повишили с 5% до 4.07 млрд. долара.

JPMorgan бе първата от големите финансови институции в САЩ, които обявиха своите резултати.

От финансовата институция заявиха, че възнамеряват да намалят разходите в инвестиционното си звено с 2.8 милиарда долара до 2017 година.

Днес резултатите си обявиха и от най-големия производител на потребителски и фармацевтични стоки - Johnson & Johnson. От компанията отчетоха печалба в размер на 4.32 млрд. долара за първото тримесечие, или 1.53 долра на акция.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата е възлязла на 1.56 долара, което превиши средните очаквания за печалба от 1.53 долара на акция.

Приходите на компанията също възлязоха над очакванията при нива от 17.37 млрд. долара спрямо прогнозираните 17.31 млрд. долара.

От компанията очакват печалба за тази година от 6.04 до 6.19 долара на акция.