Втората най-голяма щатска финансова институция - Bank of America, отчете печалба от 3.36 млрд. долара през първото тримесечие,след спад на разходите на банката.

Нетната печалба е възлязла на 27 цента на акция спрямо загуба от 276 милиона долара, или 5 цента през първото тримесечие на миналата година.

Без да се смятат еднократните разходи, печалбата е възлязла на 36 цента на акция, или далеч над прогнозите на анализаторите за 29 цента.

Акциите на компанията са се понижили с 12% от началото на годината и са най-зле представящите се в индекса, следящ представянето на щатските банки.

Банката, която бе спряна от това да изкупува собствени акции през изминалата година вследствие на допусната счетоводна грешка, получи разрешение да осъществи изкупуване на собствени акции в размер на 4 милиарда долара.

От банката запазиха тримесечния си дивидент без промяна, което разочарова инвеститорите, прогнозирали увеличаване на дивидента до 8 цента спрямо 5 цента до момента.

Акциите на банката загубиха 12 цента от стойността си до 15.70 по време на търговията си на извънборсовия пазар.

Вчера печалбата си оповести най-голямата финансова институция в САЩ - JPMorgan Chase & Co. От там отчетоха ръст от 12% в печалбата си, като резултатът превиши средните очаквания на анализаторите.