В партньорство с щатския Фонд за опазване на природата, Apple е закупила 145 000 декара гори в щатите Мейн и Северна Каролина - земя, която ще бъде запазена и използвана за пакетирането на бъдещи продукти, информира BuzzFeed.

Фондът ще управлява двата парцела, чиято обща площ е близо 2.5 пъти по-голяма от Манхатън. Apple и други компании ще използват земята по така наречения модел "работеща гора", който гарантира запазване на състоянието на горите в дългосрочен план.

В общо изявление директорът Човешки ресурси в Apple Лиза Джаксън и главният изпълнителен директор на фонда Лари Селцер заявиха, че Apple ще се опита да осигурява 100% от хартиените си опаковки от възобновяеми източници.

Джаксън работеше в Агенцията за защита на околната среда в периода 2009 - 2013 г., преди да се присъедини към Apple. Компанията пък инвестира сериозно във възобновяеми енергийни източници в последните години.

Новата централа на Apple, която в момента се строи, ще използва 100% енергия от възобновяеми източници; компанията работи по фотоволтаичен парк за 850 млн. долара в Калифорния и иска всичките й магазини и центрове за данни също да използват енергия от възобновяеми източници.