Най-бързо развиващият се китайски производител на смартфони - Xiaomi, представи на специална пресконференция модел, предназначен специално за световните пазари. До този момент усилията на компанията бяха насочени към малък на брой пазари.

Моделът е с името Mi 4i и бе представен на пресконференция в Ню Делхи, Индия, или първият световен дебют на компанията извън Китай.

Смартфонът ще е с 5-инчов дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела. Той ще има осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет. Задната камера на смартфона ще е 13-мегапикселова, а предната 5-мегапикселова.

Устройството ще е с батерия от 3 120 mAh, която от Xiaomi твърдят, че е с 38% повече от основните конкуренти в класа. Той ще разполага и с две сим-карти.

Една от основните разлики между новия международен модел и Mi 4 е в тялото на смартфона. Моделът Mi 4i е с тяло от поликарбонат в пет цвята, докато основният Mi 4 е с метално тяло.

Новият смартфон ще е тежък 130 гр. И ще е с дебелина от 7.8 мм. Той ще е с най-новата операционна система Android Lollipop. Цената на смартфона ще е 12 999 индийски рупии (205 щатски долара), като ще стане достъпен на индийския пазар от 30 април.