Случвало ли ви се е някога да видите смартфон, който е толкова забележителен, че да искате да е следващият ви смартфон? Такъв е случаят именно с модела Turing Phone.

Виж още: Най-продаваните смартфони в някои развиващи се страни

Той е с операционна система Android Lollipop и е най-издръжливият смартфон на пазара в момента. Отличава се със значително по-високо ниво на сигурност от останалите устройства.

Смартфонът се произвежда от Тuring Robotic Industries, като, за разлика от останалите устройства, тялото му е направено от специална „аморфна сплав“ от цирконий, мед, алуминий, никел и сребро.

Така структурата на тялото на смартфона е повече подобна на стъкло, отколкото на стомана или алуминий, но много по-здрава и от двата посочени метала. Определени елементи на смартфона са направени от керамика и алуминий.

По отношение на техническите характеристики смартфонът е с 5.5-инчов дисплей с резолюция 1 920 х 1080 пиксела, процесорът е Qualcomm Snapdragon 801с честота от 2.5 GHz, а камерата му е 13-мегапикселова. Батерията му е от 3 000 mAh.

Смартфонът е с чип Turing Imitation Key, който автоматично го заключва и е винаги „офлайн“ за хакерски атаки в локални мрежи. Обмяната на данни става винаги в „кодиран вариант“.

Смартфонът ще започне да се продава от 10 август при цена от 750 долара за модела от 64 GB и 870 долара за 128 GB.