Според тазгодишната класация на Sunday Times, Кърсти Бъртарели за пореден път е най-богата жена във Великобритания.

Като мултимилиардер тя живее невероятен живот, на който всеки би завидял.

Състоянието й в размер на 9.45 млрд. паунда (14.3 млрд. долара) е толкова голямо, че засенчва това на автора на романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг и кралицата, взети заедно.

Като тийнейджър тя става Мис Великобритания, след 20-ата си годишнина пише музика, а след 30-ата се омъжва за най-богатия швейцарец Ернесто Бертарели, като двамата имат три деца. Бертарели продаде фамилната фармацевтична компания Serono за 9 млрд. паунда на Merck през 2007 г.

Сега на възраст над 40 г., Кърсти Бертарели се опитва да покори света като певица. Тя вече може да се похвали, че подгрява вокалиста на Simply Red Мик Хъкнал и е пяла пред принца и прицесата на Монако.

Ето как изглежда невероятният живот на най-богата британка, според Business Insider:

Кърсти Бертарели, по баща Роупър, е родена в Стоун, Стафърдшир на 30 юни, 1971 г. Нейната история обаче не е от типа истории, в които беден човек се издига и забогатява.

Нейният баща и вуйчовци притежават един от най-големите производители на керамика в света Churchill China.

Тя дори е учила в недействащото в момента частно училище Howell's в Северен Уелс.

Като дете Бертарели споделя, че е яздела коне и играела тенис. „Учеха ни на добри ценности; по празниците работехме в завода на баща ми. Това ни научи да сме здраво стъпили на земята," споделя тя в интервю за Telegraph.

На сайта си Бертарели споделя, че майка й я насърчавала да пише стихотворения, а по-късно така започнала да пише и песни.

На 17 г. тя се присъединява към модна агенция в Манчестър, която я записва за конкурса Мис Великобритания. През 1988 г. тя печели конкурса и се нарежда на второ място в конкурса Мис Свят.

Това постижение й отваря вратите към музикалната индустрия. Тя подписва договор с Warner Records и започва да пише музика професионално.

През 1997 г., когато е на 26, тя се запознава с бъдещия си съпруг Ернесто Бертарели в Сардиния.

През 2000 г. тя се омъжва за него.

Същата година песента Black Coffee на британската група All Saints оглавява класациите. Бертарели е един от авторите на парчето.

По време на медения месец Бертарели забременява с дъщеря си Киара, която сега е на 13 г. По-късно се раждат Фалко (сега на 9 г.) и Алсео (7).

През 2000 г. тя също така става най-богатата жена във Великобритания, като до голяма степен може да благодари за това на съпруга си, който е най-богатият швейцарец.

През 2006 г. Ернесто продава семейната фармацевтична компания Serono, която по това време е най-голямата биотехнологична компания в Европа, на германската Merck за 9 млрд. паунда ().

Мечтите й да бъде певица обаче остават на заден план, когато семейството се мести в Нова Зеландия, а след това и в Испания заради яхтинг отбора на Ернесто Alinghi.

През 2003 г. и 2007 г. отборът печели най-престижното състезание в този спорт America's Cup.

Въпреки невероятно трескавия й начин на живот, тя твърди, че двамата с Ернесто и децата са сплотено семейство.

"Ернесто и аз сме си винаги вкъщи, отглеждайки децата. Всяка сутрин приготвяме закуска за тях и е абсолютен хаос," споделя тя предTelegraph.

От 2008 г. двамата поделят времето си между Швейцария и Лондон. Оттогава животът й е изпълнен с партита, модни ревюта, почивки и пеене.

Тя подписва договор с Universal през 2009 г. и издава първия си сингъл Don’t Say през декември същата година.

2010 г. е важна година в нейната певческа кариера. Дебютният й албум Elusive влиза в швейцарската класация под номер 20 през януари същата година.

През 2012 г. тя подписа договор със Sony/ATV Music. Сингълът й Twilight с DJ Armin Van Buuren оглавяваше европейските класации за денс музика в продължение на девет седмици.

След като издаде акустичния си албум Green през 2012 г., тя записа албума Love is през 2013 г. в Нешвил, Тенеси.

Тя има невероятен живот, но в същото време прави така, че децата й да са здраво стъпили на земята.

Тя също така обича пържените храни. Профилът й в Instagram е пълен със снимки с чинии с бекон, колбаси и печен боб.

Впоследствие изгаря ненужните калории с личен фитнес треньор.

Тя ходи на много почивки с приятелките си,

но семейните ваканции със съпруга и децата й са не по-малко.