Руският производител на смартфони с два дисплея Yota Devices, в чието портфолио влизат моделите YotaPhone и YotaPhone 2, показа днес нова обновена версия на популярния модел.

Виж още: Евтините смартфони, които могат да привлекат вниманието ви

Ограничената серия от смартфона, който ще е в бял цвят, ще е с 4.7-инчов e-ink дисплей, като е с обновен софтуер YETI UI, позволяващ режим „винаги включен“.

Новата версия позволява много по-лесно управление на задния дисплей. Една от най-ползваните му черти е визуализиране на различни снимки на дисплея отзад.

Новото устройство ще дава възможност на потребителите за непрекъсната връзка с електронната им поща, както и лесен достъп до спортни приложения.

За любителите на социалните мрежи ще има възможност за визуализиране на целия заден екран на приложения като Twitter, Facebook и Instagram. Компанията ще предложи и фитнес приложение.

Отвъд посочените функции, използването в по-голяма степен на задния екран за често ползвани мобилни приложения значително увеличава живота на батерията.

Говорител на компанията обяви, че новият софтуер ще удължи ползването на устройството до два дни при натоварен режим, което е близо три пъти повече от смартфоните с най-издръжливи батерии.

Основният екран е с операционна система Android 5.0 (Lollipop), който позволява да се ползват неограничените възможности на популярната платформа.

Сериозна промяна се наблюдава и по отношение на цената, освен промяната на цвета. Тя е 680 долара спрямо 800 долара за модела YotaPhone 2.