Севернокорейският лидер Ким Чен Ун иска омар и го иска сега.

По време на проверка във ферма за развъждане на костенурки в покрайнините на Пхенян Ким изрази разочарование от няколко "сериозни пропуска" във фермата, както и от факта, че тя не развъжда успешно сладководен омар.

Той е "упрекнал" фермата за това, че не полага достатъчно усилия за развъждането на сладководен омар за интересите на страната.

От Работническата партия на Ким са изпратили омари на фермата преди две години, така че те да бъдат развъдени там, но към настоящия момент нещата не са се развили, както било планирано.

Ким се е засегнал конкретно от липсата на омари, защото през 2015 г. се чества 70-ата годишнина от основаването на Работническата партия, а пропуските на фермата биха могли да имат "сериозни последствия, като накърняването на престижа на партията."

Вижте още: Ким Чен Ун се появи с умопомрачителна нова прическа

На 10 октомври ще бъдат организирани големи празненства за отбелязването на годишнината. Тъй като страната не развива особено голяма международна търговия, се очаква, че по-голяма част от храната за празненствата трябва да бъде произведена в страната.

Ким изглежда не е скрил гнева си по отношение на пропуските на фермата, като е предложил предприемането на конкретни мерки, в това число инсталирането на камери.

Фермата е създадена по инициатива на неговия баща Ким Чен Ир, който полагал усилия да осигури на народа вкусни и питателни сладководни костенурки, според местната информационна агенция KCNA.