Нови слухове гласят пускането на два нови смартфона Nexus от Google през тази година. Единият се очаква да е фаблет и да се произвежда от китайската компания Huawei, а другият да се произвежда от тайванската компания LG.

Вижте още: Борбата при евтините смартфони се ожесточава

Фаблетът Nexus се очаква да е с 5.7-инчов дисплей, като той най-вероятно ще е с чипа на Qualcomm - Snapdragon 810, както и батерия с капацитет от 3 500 mAh. Кодовото наименование на смартфона е Bullhead.

По отношение на другия модел, който се очаква да се произвежда от LG, прогнозите са, че той ще е с 5.2-инчов дисплей и батерия с капаците от 2 700 mAh. Чипът му най-вероятно ще Snapdragon 808, който LG използва в последния си емблематичен смартфон LG G4.

Ако слуховете са верни, то двата модела ще се появят на пазара през октомври.

Случване на посочения сценарий би направило корейската LG единствената компания, произвела три серии от модела Nexus на Google, след като компанията пусна моделите Nexus 4 и Nexus 5.

По отношение на таблетите с марката Nexus, слуховете са, че моделът Nexus 9 ще е единственият таблет на компанията, който ще се продава през тази година.