Всички сме чували, че „първият милион се изкарва най-трудно“. Повечето хора си мислят, че това е така, защото започваме от нищото. Истината обаче е друга. До голяма степен зад това се крият чисто психологически фактори.

Вижте още: Какво знаят милионерите, което на вас ви убягва?

Ето пет психологически фактора, които обясняват защо изкарването на първия милион е толкова трудно:

Психологически бариери

Повечето хора имат съмнения и страхове относно това дали са способни да изкарат пари, преди реално да са го направили. Веднъж постигнали голям успех, тези съпротивителни сили изчезват.

Следващите милиони се изкарват много по-бързо, защото вече нямате съмнения относно това дали можете да изкарвате пари.

Мисловна увереност

Умствената и емоционалната сигурност се повишават, докато се борите за спечелването на първия си милион. Това са активи, които придобивате за следващите милиони. Чувството за успех подхранва самоувереността ви за в бъдеще.

Първият милион повишава знанията и уменията и прави по-лесно изкарването на останалите.

Самоувереност

Веднъж след като сте си доказали, че можете да изкарате първия милион, потенциалът за правене на нови милиони става безкраен. Налице е увереност и спокойствие.

Веднъж след като сте достигнали до тази цел, ставате уверени на 100%, че можете да го направите отново.

Нетрадиционно мислене

Обикновено изкарването на първия милион е свързано с предлагането на уникална услуга или продукт, решаването на някакъв проблем - все неща, изискващи нетрадиционно мислене.

Веднъж като сте видели успехите след този начин на мислене, това ви мотивира и в бъдеще да го прилагате, което повишава шансовете ви за успехи.

Емоциална мотивация

След първия милион хората започват да визуализират бъдещите си идеи много по-добре и по-ясно, което задейства закона за „привличането“, вместо всичко да е само в сферата на фантазиите.

Този начин на мислене ще прави нещата да се движат по-бързо в желаната от вас посока.

Всеки има право да е толкова богат, колкото значими са проблемите, които решава, или стойността, която създава. Повечето хора приемат, че да си богат е привилегия.

След като изкарате първия си милион обаче, ще осъзнаете, че да си богат е право, а не привилегия.