Не ви ли се струва, че богатите стават все по-богати, докато средната класа си стои на едно място? Икономическото неравенство е гореща тема в момента, а повечето хора дори обвиняват богатите в някакво нечестно неравенство.

Истината обаче е, че няма несправедливи предимства. Всеки има възможността да стане богат. Най-голямата пречка пред всеки са мислите, вярванията и философията за парите.

Ето и някои тайни за това какво е отношението за парите на богатите:

1. Огромен фокус върху приходите:

Масата от хора се фокусират върху това как да трупат парична маса и спестявания. Богатите също знаят, че това е важно, но за тях печалбата е още по-важна.

Повечето хора са на мнение, че е по-важна сигурната и малка печалба, а богатите се съсредоточават в това как с използването на наличните да правят още повече пари.

2. Използването на ливъридж

В съзнанието на милионерите ливъриджът е всичко. Те съсредоточават усилията си върху най-печелившите области на бизнеса, като ливъриджът е нещото, което допринася за най-важните връзки: контактите, доверието и ресурсите, за да се максимизира печалбата.

3. Богатите не си правят сметки в линейни срокове

Масата от хора си поставят срокове за печалба. Това създава убеждението, че правенето на пари е линеен процес, пряко свързан с времето, докато милионерите смятат, че единственото, от което зависи печеленето на пари, са идеите, а добрата идея може да дойде по всяко време.

4. Богатите гледат на парите през призмата на логиката

Богатите умеят да владеят емоциите си и не правят прибързани решения. Логиката е едно от на-важните качества за инвестирането.

Какво, обаче, е най-важното нещо за парите? Независимо от вашето ниво на IQ или представянето ви в училище, които предполагат това, че ще станете милионер, е, че ако искате да станете богат, просто трябва да спрете да гледате на парите със страх.

През очите на свободата, възможността и амбицията да станете богат е много по-възможно.