Ако не можеш да повериш своята биткойн валута на онлайн наркодилър, тогава на кого можеш да я повериш?

Един от най-популярните онлайн пазари за наркотици изглежда е затворил, което кара използващите го да се притесняват за това, че администраторът е избягал с парите им, които възлизат на милиони долари в биткойн валута. Те са съхранявали в специални сметки, контролирани от администратора.

Администраторът на онлайн наркопазара BlackBank, известен като “mdparity,” не е осъществил връзка с потребители или с други служители от поддържката на сайта от повече от седмица.

Вижте още: Какво е Silk Road, кой е Рос Улбрихт и защо ФБР го арестува?

От BlackBank пуснаха съобщение в Reddit, че сайтът в момента не е наличен поради операции по поддържката му, опитвайки се да уверят потребителите, че дейността му ще продължи.

Впоследствие същият човек, който бе пуснал това съобщение, пусна ново съобщение, в което казва, че той вече също подозира, че администраторът “mdparity” е решил да излезе от схемата.

BlackBank е един от водещите три пазара за наркотици в мрежата, като позициите му нараснаха значително след разбиването на Silk Road и Silk Road 2.

Основателят на Silk Road Рос Улбрихт пък е заплашен от 20 г. затвор, след като бе осъден за няколко престъпления, свързани с нелегалния сайт.