Китайските производители продължават с тенденцията да представят иновативни смартфони в усилията си да подобрят имиджа си и да се разграничат от конкурентите си.

Вижте още: Уникалните смартфони от Китай

Последното иновативно предложение идва от китайската компания Oppo, която държи рекорда за най-тънък смартфон в света и който притежава единствения модел с въртяща се на 360-градуса 13-мегапикселова камера.

Най-новата иновация от компанията е по направление на дизайна на тялото на новия й модел Oppo R1x. Той е със кристален сапфирен гръб с диамантени отблясици, видими при промяна на ъгъла на смартфона.

Моделът е изключително тънък – едва 6.9-милиметров, като разполага с 5-инчов дисплей с минимални граници и с резолюция 1 280 х 720 пиксела.

Смартфонът има 16 гигабайта вътрешна памет, която може да се разширява с карта, както и 2 GB оперативна памет. Процесорът е осемядрен Snapdragon 615, а операционната система е по-старата версия Android 4.4 KitKat.

Смартфонът позволява и известен контрол с жестове, като се активира с двойно почукване по дисплея, а натискане с три пръста активира камерата.

Задната камера е 13-мегапикселова, а предната – 5-мегапикселова. Говорителите са поставени отпред, а не отзад, като на повечето смартфони, което позволява по-високо качество на звука.