Японският производител на смартфони Sony, който през първото тримесечие изпадна от Топ 10 на най-продаваните смартфони в света, представи новия си емблематичен модел – Xperia Z4.

Всъщност под това наименование смартфонът ще се продава единствено в Япония, като в останалите страни той ще носи името Xperia Z3+.

Вижте още: Sony с нов смартфон за селфита

На практика смартфонът е леко подобрена версия на последния модел Z3, като разлика има по отношение на някои технически характеристики.

Дисплеят на модела е със същия 5.2-инчов дисплей с резолюция 1 080 пиксела, като на стария модел, а задната камера е 20.7-мегапикселовата камера на Sony със сензори Exmor RS.

По отношение на тялото на смартфона се наблюдава леко подобрение, като то е с дебелина от 6.9 мм спрямо 7.3 мм при предходния модел. Иначе то също е алуминиево.

Друго подобрение е по направление на USB-порта, който вече не трябва да се затваря с капаче, за да се запази водоустойчивостта на смартфона.

Най-значителото подобрение е по отношение на процесора, който е новият Snapdragon 810, както и графичния Adreno 43. Новият смартфон разполага с 3 GB оперативна памет, както и малко по-слаба батерия с капацитет от 2 930 mAh.

Операционната система се очаква да е Android 5.0.