Новата най-голяма яхта в света ще е с дължина от точно 200 м и ще носи името Double Century. За спортните фенове – това е дължината на две футболни игрища.

Цената й: 750 - 770 млн. долара или поне така твърдят от компанията 4Yacht, заела се с построяването й и намирането на купувач.

Рекордът в момента за най-скъпа и най-голяма яхта в света се държи от Azzam (вижте видеото по-долу), собственост на президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Зайед ал Нахян.

Дългата 180 м яхта може да плава с 55 км/ч и по този начин е смятана и за една от най-бързите в света. Следва Eclipse на Роман Абрамович (163.5 м), а малко по-назад е Octopus, която ви представихме преди няколко месеца.

Вижте още: Прекрасният живот на Роман Абрамович

Но да се върнем на Double Century. Тя притежава всички нужни луксозни удобства за своя бъдещ собственик милиардер – две хеликоптерни площадки, киносалон и място за превозване на подводница.

Яхтата ще разполага с 11 палуби и ще може да побере на борда си 50 пасажери.

Освен киносалон Double Century ще предлага и редица възможности за забавления – пиано бар, дискотека, спа център, както и кафета, подобни на тези в Ню Йорк и Монте Карло.

Яхтата е толкова голяма, че ще има мобилно приложение с GPS, което пътниците ще могат да изтеглят, за да не се загубят на борда.