Най-новото попълнение в кралското семейство на Великобритания принцеса Шарлот ще бъде кръстена на 5 юли в близост до кралското имение Сандрингам в Източна Англия.

"Херцогът и херцогинята на Кеймбридж имат удоволствието да обявят кръщенето на принцеса Шарлот, което ще се проведе в неделя, 5 юли," се казва в официално изявление на двореца Кенсингтън.

Принцеса Шарлот, четвъртият по ред престолонаследник на трона след брат си Джордж, беше родена на 2 май.

Церемонията ще се проведе в църквата Св. Мария Магдалена в Норфолк, където Уилям и Кейт живеят в имение, подарено им от кралицата.

Традиционно за британските кралски особи е да бъдат кръстени с вода от река Йордан, където християните вярват, че Исус Христос е бил кръстен, припомня БГНЕС.

Шарлот се очаква да бъде облечена в реплика на сложната рокля от дантела и сатен, направена за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. Оригиналната роба с дълга пола и сложни яки е била използвана за последно през 2004 г., за да може да се изготви нейно точно копие.

Първородният син на Уилям и Кейт – принц Джордж, който е роден на 22 юли 2013 г., беше кръстен от архиепископа на Кентърбъри в кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс в Лондон през октомври.