Някои мениджъри са по-харесвани от служителите си от други. Допитване до работещите в големите щатски компании (с персонал над 1000 души) дава отговор на въпроса кои са най-харесваните изпълнителни директори на водещи щатски компании.

На първо място е класиран изпълнителният директор на Google – Лари Пейдж, според изданието Glassdoor. Той се радва на 97% одобрение от служителите си спрямо 93% през изминалата година.

Пейдж измества лидера от миналогодишната класация – изпълнителният директор на LinkedIn Джеф Уайнър, чийто рейтинг на одобрение се понижава до 93% през тази година спрямо 100% през изминалата.

Лари Пейдж е определян от служителите си като „брилянтен“ и много „позитивен“, както и лесен за откриване.

Персоналът на интернет търсачката одобрява способностите на Пейдж да открива нови таланти и да води компанията в правилната посока. Средата на работа в Google се определя като вълнуваща и мотивираща.

Не само изпълнителните директори на технологичните компании са получили високи оценки от персонала си. Изпълнителният директор на Nike Марк Паркър е поставен на второ място от служителите си през тази година. Третата позиция е за ръководителя на Н-Е-В Чарлз Бът.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Закърбърк е на четвърта позиция, като работещите за социалната мрежа определят компанията като „забележително място за работа“.

Тим Кук, изпълнителният директор на Apple, е поставен на десета позиция, което е сериозно изкачване за него, в сравнение с миналата година, когато заемаше осемнадесета позиция.

Нито една жена не участва в класацията на 50-те мениджъри, за които е най-добре да се работи.