Цикълът на преставяне на нови модели от водещите производители се стеснява непрекъснато. След като от началото на годината до момента водещите производители представиха емблематични модели като Galaxy S6, HTC One, LG G4 и др., ето какво предстои да видим до края на годината.

Смартфонът на Google - Project Ara

Това е една концепция, която все повече се приближава до реалността.

Смартфонът се очаква да дава пълни възможности на потребителите за конфигурация на техническите му параметри, благодарение на специални модули на които е разделен, включващи камера, батерия, процесор, вътрешна памет и др.

Той ще бъде пуснат тестово в Пуерто Рико по-късно през годината.

Samsung Galaxy Note 5

След изключителния успех на Galaxy Note 4, може би най-очакваното устройство през тази година от тук нататък е този емблематичен фаблет.

Очакванията към него са изключителни, а специалистите все още спорят по отношение на някои от техническите характеристики, с които ще се отличава моделът, като например дали това ще е първият смартфон от водещ производител с 4К-дисплей.

Вижте още: Galaxy Note 5 излиза на пазара през юли?

Пазарните наблюдатели са разделени и по отношение на очакванията за камерата. Според половината от анализаторите, тя ще е 21-мегапикселова, докато според останалите ще е 16-мегапикселова.

Задната камера се очаква да е 8-мегапикселова.

Иначе смартфонът най-вероятно ще е с новия процесор на Samsung - Exynos 7422.

Налице са очаквания фаблетът да бъде представен и във вариант Edge, който да е с малко по-малък дисплей от 5.4-5.5 инча.

Появиха се слухове, че фаблетът ще бъде представен през юли.

iPhone 6S

Моделът е възможно също да се появи в два размера. Най-очакваната нова характеристика на смартфона се очаква да е дисплеят му, който ще разполага с нова технология за разпознаване на силата на натиска.

Очаква се да има подобрение и на камерата, която да е 12-мегапикселова. Налице са спекулации, че може да бъде последван примера на HTC One M8 за две камери за по-голяма дълбочина на снимките.

Възможно е дисплеят да е направен от сапфир, което не успя да се материализира при модела iPhone 6 поради производствени проблеми.

Според много специалисти Apple ще премине към QHD резолюция, за да се доближи в по-голяма степен до конкурентите си.

Moto X 2015

Няма много информация, свързана със следващия емблематичен модел на Motorola. Очакванията са той да е с процесора Snapdragon 810 на Qualcomm, както и с 5.2-инчов дисплей с резолюция QHD.

Според някои наблюдатели, моделът може да се предложи в две разновидности по отношение на дисплея.

Качеството на камерата на досегашните модели на компанията бяха сред основните им недостатъци, така че се очаква съществено подобрение в тази насока.

Lumia 940Xl

Това може да е първият смартфон от висок клас, представен от Microsoft, откакто компанията купи бизнеса за смартфони на Nokia.

Очаква се смартфонът да е с процесора Snapdragon 810, както и да разполага с 3GB оперативна памет. Дисплеят му най-вероятно ще е QHD, а камерата – 20 мегапикселова.

Той най-вероятно ще е с последната операционна система Windows 10, като ще е зареден с Office 365.