След кризата в Корпоративна търговска банка (КТБ) министърът на културата Вежди Рашидов няма нито един лев в банка. Това става ясно от имотните декларации, публикувани от Сметната палата, съобщава БНР.

В същото време лидерът на "България без цензура" Николай Бареков е декларирал 4 млн. лева от извънтрудови възнаграждения, а със съпругата му Мария Календерска имат значителни вземания - за над 1,2 млн. лева. От имотната декларация не става ясно откъде са те.

Декларации извън сроковете са подали 42 души, сред които е и отстраненият подуправител на БНБ Цветан Гунев. Гунев, на когото беше образувано досъдебно производство заради кризата в Корпоративна търговска банка и беше освободен от поста подуправител с ресор "Банков надзор", е декларирал два депозита - в евро за около 88 000 и в левове за 4 500. Гунев има и задължения - овърдрафт и кредитна карта на обща стойност 8 000 лева.

Управителят на БНБ Иван Искров пък притежава депозит повече от 50 000 лева. Спестяванията на съпругата му Гинка са за близо 12 000 лева, като и двамата са декларирали, че ги имат от лихви и трудови правоотношения.

Депутатът Делян Пеевски е подал уведомление, че за последната година няма промяна в имотното му състояние. Същото е направил и премиерът Бойко Борисов.