Доларът се стабилизира, след като по-рано днес върна част от спечеленото спрямо йената на фона на преговорите за Гърция, които отново не дават резултат. Еврото се търгуваше почти без промяна, след като показа по-ограничена реакция.

Щатската валута се разменяше срещу 123.88 йени, след като отстъпи от едноседмичното си дъно от 124.38, достигнато след изнесените данни, че щатската икономика се е свила през първото тримесечие, но с по-малко от първоначално обявеното.

Доларът бе подкрепен, след като вниманието на пазара се насочи отново от гръцката сага към перспективите за по-високи лихви.

Поскъпването на долара обаче изгуби инерция, след като лихвите по щатските облигации паднаха на фона на поредната пречка при преговорите. Финансовите министри от еврозоната обвиниха Атина, че отказва да направи компромис, въпреки предстоящата й вноска по дълга през следващата седмица.

Еврото реагира по-умерено на достигнатото за пореден път безизходно положение, придържайки се към тесен рейндж и остана почти без промяна на ниво от 1.1204 спрямо долара.

Лидерите на страните от ЕС се очаква да се срещнат в Брюксел по-късно днес.

Новозеландският долар се търгуваше близо до петгодишни дъна, след като вероятността за допълнително намаляване на лихвите от страна на централната банка се запази.

Кивито се разменяше срещу 0.6890 щатски долара, след като падна до 0.6815 във вторник, което бе най-ниското му ниво от средата на 2010 г.

Австралийският долар се търгуваше почти без промяна на ниво от 0.7709 спрямо щатския долар. В отсъствието на сериозни новини от Китай днес австралийският долар се очаква да се търгува в тесен рейндж.