Най-големият европейски производител на автомобили потвърди, че ще създаде нова подмарка, която ще изработва евтини автомобили.

Към момента под шапката на Volkswagen са марки, насочени към различни потребители – от луксозната Bugatti до далеч по-достъпните Skoda и Seat.

Вижте още: Volkswagen отчете спад в печалбата си

Явно обаче това не е достатъчно сегментирано, според компанията, и изпълнителният й директор Мартин Винтеркорн потвърди пред немското издание Bild създаването на нова марка за евтини возила.

Новото подразделение ще бъде основано през 2018 година, като все още си няма име. То ще таргетира фамилиите, ориентиране към покупката на коли с ниски цени.

Първоначалната гама от автомобили на новата марка ще включват спортен високопроходим модел (SUV), седан и хечбек. Трите модела ще се произвеждат в Китай. Новата марка ще е 13-ата в семейството на немския автомобилопроизводител.

Спроед данни на Motoring, цените на автомобилите ще варират между 11 500 долара (20 125 лева) и 15 900 долара (27 825 лева).

Новата марка ще залегне сериозно в плановете на Volkswagen за разрастване на бизнеса в Европа, Индия, Китай и Южна Америка.