Най-големият европейски производител на автомобили Volkswagen представи обновената версия на най-продавания си компактен седан Jetta. Моделът се отличава с по-агресивен и спортен характер, както и някои допълнителни екстри, в сравнение със своя предшественик.

Версията Jetta GLI се отличава с познатия турбо двигател на новата серия Golf, който е 2-литров четирицилиндров и с мощност от 210 конски сили. Очаква се моделът да се появи при дилърите през есента.

Специалните системи за сигурност са стандартни за двете разновидности, в които ще се предлага моделът, сред които специалните антиблокиращи спирачки.

Това е шестата генерация на модела, който бе обновен за 2015 година с нови подобрения в купето.

Още от характеристиките на високооборудвания модел включват новата информационна система с USB - MIB 2, безконтактно отключване, стартиране на двигателя със старт бутон, двузонов климатроник, шибидах, шестточково настройване на седалката на водача, камера за обратно виждане, парктроник, автоматични светлини и чистачка, подгряване на седалките и др.

В допълнение, новият модел е оборудван с 18-инчови авуминиеви джанти.

По отношение на сигурността, моделът се отличава с премахване на „сляпото петно“ на водачите, сензори за движение отзад, навигационна система, биксенонови фарове, които са адаптивни на шофирането и се движат в границите на 15% за по-добра осветеност при завоите.

Цената на новия модел все още не е оповестена, като за сравнение, настоящият модел се продава със стартова цена от 27 500 долара.