На света има малко неща по-досадни от таксите за свръхбагаж в самолетите и малко по-удовлетворяващи от това да надхитриш този, които ги налага. Точно по тази причина навличането на прекалено много дрехи, които иначе не биха се събрали в раницата ви, е толкова ефективен начин за избягване на тези допълнителни такси.

Член на момчешка музикална банда обаче издига нещата до следващото ниво и плаща съответната цена за това.

Членът на групата Rewind Джеймс Макелвар навлича няколко пуловера, шест тениски, три чифта дънки, два чифта долнища на анцуг, две акета и две шапки, за да избегне плащането на 45 паунда (70 долара) такса за свхръхбагаж на полет от Лондон до Глазгоу – скоро след това припада.

Деветнадесетгодишният изпълнител повърнал, а след това се наложило да бъде сложен на кислородно дишане, след като навлича всичките тези дрехи, за да избегне таксата за това, че качва куфар и раница с него на самолета.

Парамедиците му казали, че е късметлия, че е все още жив, пише BBC.

Макелвар съжалява за решението си доста скоро, след като предприема този ход. "Беше невъзможно да ходя, едвам се качих в самолета," споделя той пред MailOnline. "Исках да сваля дрехите веднага щом седнах на мястото си. Мястото до мен бе свободно и можех да сложа една от чантите си там, но ми казаха, че трябва да изчакам, докато излетим."

Когато самолетът излита, на Макелвар вече му е лошо. Той става и се разхожда из самолета, пита за лекар и в крайна сметка припада. След като самолетът каца, той е отведен с линейка в болница, където състоянието му се подобрява.

От EasyJet пък споделят пред Mashable, че предлагат "едни от най-щедрите условия за багаж в самолета."