Британският изобретател Клайв Синклер създаде електрическа версия на своя лек сгъваем A-Bike с гуми, които са само 13 см в диаметър.

Актуализираната версия носи отличителната A-образна рамка на оригинала, неговите малки колела, както и механизъм за бързо сгъване, но също така включва мотор в предното колело, който се стартира, когато притежателят му започне да върти педалите.

Моторът ви помага, ако се забавите малко или пък имате нужда от тласък при изкачването на хълм, казват изобретателите. След като спрете да въртите педалите, той се изключва.

Вижте още: Audi представи велосипед с цената на нова кола

Черните телескопични рамки на колелото са изработени от самолетен клас алуминий. Механизмът му за сгъване ви позволява да го превърнете в доста по-малка версия в рамките на 10 секунди.

Използваните олекотени материали спомагат целият велосипед да тежи едва 12 кг. Дизайнерите му го описват като "най-лекия и най-компактен електрически велосипед в света".

Въпреки че колелата имат диаметър само 13 сантиметра, системата с двойна верига позволява нормално действие на въртене на педалите.

Велосипедът използва акумулаторна литиево-йонна батерия с достатъчно заряд за захранване на двигателя в продължение на до 25 километра. Тя се поставя в предната част на рамата, а червен бутон отстрани на нея позволява на потребителя да включва и изключва двигателя, както и да следи нивото на енергия.