През целия си живот Роко Музолино е предприемач, който се заминава с дърводобив и дървообработване. Като примерен гражданин той няма нито една пътна глоба.

В южната италианска област Калабрия обаче за никого не е тайна, че Музолино е един от тримата босове на калабрийската мафия Ндрангета.

За 88 години той е съден многократно, но винаги е бил оправдаван. В крайна сметка умира с чисто досие, благодарение на масонските си връзки сред властта.

След смъртта му обаче прокуратурата се добира до негови телефонни разговори и документи, които доказват, че той е един от най-изтъкнатите италиански мафиоти.

По време на престъпната си дейност Музолино се е сдобил с фирми, вили, апартаменти, селскостопански терени, вековни гори и 10 милиона евро в банкови сметки.

Благодарение на събраните доказателства, властите днес са на път да конфискуват активи за 150 млн. евро, принадлежали на Роко Музолино.

Това е поредният удар на полицията срещу италианската мафия. Преди дни бяха арестувани девет мафиоти от Ндрангета и конфискувани 330 млн. евро.