И така, CV-то ви е достатъчно добро, за да ви поканят на интервю за работа и сега имате нужда от малко съвети и стратегии, за да се справите добре, пише The Poke.

Ето и няколко от тях, които обаче не трябва да приемате насериозно, защото може да се получи обратен ефект:

Не забравяйте, че всеки въпрос е тест, така че когато ви попитат „Как сте?“, отговорете „Целенасочен, благодаря ви“.

Добре е по време на интервюто да споменете провала си по Вероучение като кажете „Единственото нещо, което боготворя е продуктивността“

Покажете, че сте добри в делегирането на отговорности, като изпратите някой друг вместо вас на интервюто.

Бъдете уверени, но изтънчени. Използвайте химикалката си, за да предадете „Екипен играч“ на морзовата азбука с почуквания върху бюрото.

Винаги осъществявайте зрителен контакт, дори и ако имате двама интервюиращи. Тренирайте очите си да действат независимо едно от друго, като хамелеона.

Работодателите проверяват профилите на кандидатите във Facebook, затова на всичките си снимки трябва да гледате в някаква таблица, а другата ви ръка да е свита победоносно в юмрук.

Не отбелязвайте нищо в CV-то си за 2011 г. Когато ви попитат какво сте правили през 2011 г., им задайте въпроса „Помните ли арабската пролет?“ и посочете към себе си.

Ако интервюиращият ви попита къде се виждате след 5 години, поканете го да стане от стола си, седнете на него и кажете „Тук“. След това си отворете една Fanta.

В началото опитайте да завържете неангажиращ разговор с интервюиращия, като му кажете „прекрасен ден“ или „вие приличате на истинския ми баща“.

Когато ви помолят да опишете себе си с пет думи, кажете: "Ужасен съм в броенето".

На въпрос дали сте намерили мястото лесно, отговорете: "Придвижих се дотук с такси, обикновено резултатите са това, което ме движи". След това намигнете.

Приемете обаждане по телефона по време на интервюто. Кажете „Не мога да говоря, сега влизам в тунел – тунел на надеждата". Ново намигване към интервюиращия.