Едва ли има човек, който да не е чувал поне една история от времето на Комунизма в България, когато негов познат е събрал минимум 2000 лева и е отишъл на екскурзия до побратимата, далечна и прекрасна Куба.

От сегашна гледна точка, тази страна е много по-достъпна, най-малкото защото режимът там бавно и малко по малко пада, все повече хора намират сравнително евтини полети, рискуват всичко и отиват, за да се потопят в един тотално нов свят.

Страна, спряла времето в себе си, грабва с уникална и запазена архитектура, живописни картини и гледки, непознати улици и много романтика. Редактор на списание Marie Claire разкрива впечатленията си от престоя си в Хавана, където е бил специален кореспондент на изданието: "Архитектурата е смесица от барок, неокласицизъм и колониален стил. И въпреки липсата на ресурси, на лукс и условия, културата и артистите са навсякъде, дори презентират себе си на улицата.

Ресторантите са по-скоро семеен тип, като тук не е традиционно да видиш някой мъж да води жена на вечеря. Характерно е на ресторант да отива цялото семейство.

Барът El Floridita, който е бил редовна "точка на посещаване" на писателя Ърнест Хемингуей е уникално преживяване - само като си помислиш колко велик човек е пил тук.

Ретро автомобилите по улиците, уникалните покриви и красота навсякъде с носталгичен привкус - така бих описал Куба".

ВИЖ СНИМКИ ТУК