Прескачайки традиционните автомобилни изложения, където обикновено производителите показват новите си модели, японският производител Honda, представи новия си емблематичен модел Accord вчера в новооткрития си изследователския център в Силициевата долина.

Мястото не бе случайно, тъй като семейният седан бе най-продаваният модел автомобил в Калифорния за изминалата година.

Новият Accord ще е първият модел на Honda, както и един от първите в индустрията, които ще предоставят услугите Apple CarPlay и тази на Google - Android Auto в партньорство с двете технологични компании.

Деветото поколение на автомобила акцентира основно върху новите технологии. Най-новото в модела е големият 7.7-инчов дисплей, който позволява контрол на звука, достъп до камерата за задно виждане и страничните камери.

Автомобилът разполага със самонасочващи се LED-светлини, като според специалисти новият модел в по-голяма степен прилича на луксозните автомобили на компанията Acura, отколкото на традиционната Honda.

Моделът ще се предлага в две версии – седан и купе, като по-горният клас ще разполага с 19-инчови алуминиеви джанти.

Двигателите като цяло се запазват без съществена промяна, спрямо предходните модели, като базовата серия стартира с 2.4-литров двигател. Компанията ще продължи да предлага и модел с 3.5-литров V-6 двигател.

Цената на икономичността на модела ще бъдат разкрити по-късно през годината.