Някои хората нямат никакво желание да спорят за политика в интернет при никакви обстоятелства. Вие същ не би трябвало да го правите. Ето четири добри причини, за това, според Elite Daily:

Това не е подхoдящото място за политически спорове

Мненията, които изказвате по политически теми във Facebook, нямат значение.

Ако решите да изстреляте онлайн политическите си коментари, насочени към някого, никой няма да ви чуе.

Няма магическа правителствена агенция, която да проучва Facebook статусите, за да проверява нагласите на хората.

Освен ако не сте достатъчно богати, за да си наемете лобисти или да дарите голяма сума на политик, нивото ви на влияние като средностатистически гражданин е близо до нулата.

Изразявайте мнението си на обществени места, а не от стола пред компютъра. Излезте на протест, ако искате да бъдете чути. Хората по цял свят използват Facebook, за да сформират подобни протести.

Дори това да обсъдите нещата с приятел е по-добре, отколкото да спорите с някого онлайн.

Не позволявайте на препирните в текстова форма да заменят посещенията на кафе например, където можете да проведете смислен дебат по настоящите въпроси.

Вижте още: Седем признака, че не трябва да качвате това във Facebook

Така се превръщате в поредния интернет трол.

Facebook е пълен с тролове. Привличането на внимание с полуистини и повърхностни изказвания е нещото, което движи тези хора.

Троловете се опитват да приравняват нямащи нищо общо неща. Тези хора не заслужават вниманието ви. Те са просто антагонисти.

Да се се спрем на думата антагонист. Тя идва от представката „анти“ и гръцката дума агонизесте (споря/състезавам се за награда).

В дните на Римската империя, хората се биели голи на арената, защото така е било честно; по-богатият боец нямал право да си купи по-добри доспехи например.

Антагонистите са срещу арената. Те не искат правила. Те просто искат да се бият и предпочита да няма рефер.

Точно такъв тип платформа осигурява Facebook. Това е място, където хората се чувстват комфортно да предприемат огромни реторични скокове, без да са изправени пред предизвикателството да доказват с факти твърденията си.

Направете си услуга и стоите далеч от това.

Допринасяте за общата глупост.

Ако някой иска да показва пред близки и приятели, че е идиот, просто го оставете да го прави.

Facebook троловете са като ранена птица на магистралата: можеш да се опиташ да отбиеш и да й помогнеш, но тя вероятно ще избяга от теб, докато в същото време може да те блъсне кола.

След всичко това ще съжалиш, че си опитал да помогнеш.

Ако някой избира да е невежа, той вероятно ще пренебрегне и вашето предложение да го информирате. Това е интелектуално малодушие и хората го практикуват съзнателно.

Например, някои хора просто отказват да разберат глобалното затопляне. Те предпочитат да казват, че “не вярват” в него, което предполага, че е нещо, което изисква да вярваш, че съществува като Феята на зъбките.

Ако обаче някой е решил да не “вярва” в доказателства като способността на въглеродния двуокис да улавя топлината като в капан, си е негово или нейно прави да си заравя главата в пясъка.

Просто се молете този човек да не отглежда деца.

Вижте още: Най-големите издънки на учители в социалните мрежи

Facebook е за създаване на мрежа от контакти, а не за дебатиране.

Политическият дебат не е предназначение на Facebook.

Тук няма сверяване на факти или модериране; Facebook се е превърнал в място, където хората влизат, за да си разменят мнения, след което излизат, след като са вбесили приятелите си.

Вместо това Facebook трябва да бъде използван човек да поддържа мрежата си от приятели, а не да я унищожава. Да влезеш в интернет, за да разваляш отношенията си с хората е загуба на време.

За всеки човек, който ви изтрива от приятелите си след някакъв изблик по политическа тема, вероятно има петима други, които са осъзнали, че сте идиот.

Просто казано политиката е за приятели и врагове. Facebook не е.

Facebook е само за приятели.