Само преди няколко месеца ви информирахме за най-добре печелещите отказали се спортисти.

Днес ще ви представим 10 звезди от различни спортове, които ще се откажат след настоящия сезон.

Марк Шварцер

Шварцер направи име в английския футбол, където се изявява повече от две десетилетия. Той е играл за Челси и Фулъм, а днес е в Лестър. На 43-годишна възраст, той вече трябва да помисли за отказване.

Яромир Ягър

Ягър ще е на 44 години, когато плейофите в NHL започнат догодина. Той държи редица рекорди в лигата, като последният от тях е за най-възрастен играч, отбелязал хеттрик. Невероятната му кариера ще му гарантира място в Залата на славата.

Рей Алън

За последно Алън бе в един тим с Леброн Джеймс – Маями. Вече година той е без отбор и въпреки че не е обявил оттеглянето си, то е съвсем близо. Днес Алън е на 40 г. и държи рекорда за най-много отбелязани тройки в NBA.

Дидие Дрогба

Дрогба е последната звезда, присъединила се към тим от Major League Soccer, където ще играе в Монреал Импакт.

С отбора на Челси Дрогба спечели 4 пъти първенството на Англия, 4 пъти купата на Англия, 3 пъти купата на Лигата и веднъж Шампионската лига.

Си Си Сабатия

Между 2012 и 2015 г. Сабатия получаваше по 23 милиона на година от Ню Йорк Янкис. Той има договор за 25 млн. долара за настоящия сезон и опция за продължение на контракта за още една година.

Дженсън Бътън

Само след няколко месеца Бътън ще навърши 36 г. Той подписа едногодишен договор с Макларън, който по всяка вероятност ще е последен в кариерата му. Световният шампион от 2009 г. дори се съгласи да намали заплатата си от 17 на 11.4 млн. евро.

Майкъл Вик

35-годишният Майкъл Вик е свободен агент в момента, като последно се състезаваше за Ню Йорк Джетс, а преди това за Филаделфия и Атланта. Звездата, която в миналото бе обвинен за организирането на нелегални боеве с кучета, се надява на последен договор в кариерата си.

Ето и още няколко спортисти, ударили дъното

Мани Пакяо

Боксьорът изкара над 120 млн. долара от срещата си с Флойд Мейуедър на 2 май. Въпреки загубата и контузията си, към днешна дата вече се появи информация за евентуален реванш между двамата, който може и да е последен в кариерата на филипинеца.

Вижте още: Най-добре платените спортисти в света

Коби Брайънт

Контузиите от последните години и последната година от договора му са две основни причини да смятаме, че това ще е последната година с Коби на баскетболното игрище. Това ще освободи и значителен бюджет за Лейкърс през идните години, което ще позволи за привличането на нови звезди в тима.

Четете още: Топ 5 на най-добре платените баскетболисти в НБА

Тайгър Уудс



Контузии и лични проблеми са причината за слабата форма на Уудс. Може би само големите спонсорски договори все още го държат на голф игрището. Няма да е изненада, ако в идната година чуем за отказването на най-добрия голфър в света.

Още: Невероятният живот на Тайгър Уудс