Градските легенди са най-интересни и популярни, когато си играят с най-дълбоките ни, най-тъмни страхове. В страховитата история за изчезваща хотелска стая има всичко: озоваване в непознат град, болест на любим човек и пълна безнадеждност.

Съществуват няколко версии на тази градска легенда за изчезващата хотелска стая, но най-често се разказва как момиче и майка й пътуват обратно към Англия от Индия.

Смята се, че отсядат в хотел в Париж през 1889 или 1900 г. Те са настанени в отделни единични стаи, тъй като липсват двойни. Майката се разболява и лекарят изпраща дъщерята в друга част на града за лекарства.

Това отнема много време и когато се връща с лекарството, дъщерята открива, че майка й е изчезнала заедно с хотелската стая.

Вижте още: Какво крие пътят, наречен Сенките на смъртта

Служителите на хотела настояват, че тя е пристигнала сама и дори й показват, че не съществува хотелска стая на мястото, на която за последно е видяла майка си.

Краят на историята е обект на различни интерпретации. Според една от тях майката е била болна от чума и е била отстранена от хотела. Друга разказва как момичето никога не разбира какво се е случило с нея и прекарва живота си в психиатрична клиника.

А каква е вашата градска легенда? Разкажете ни я в коментарите.