Най-големият световен производител на смартфони - Samsung, представи най-новите си устройства от най-висок клас - Galaxy S6 edge+ и Note5, на специално събитие вчера в Ню Йорк.

Подобно на Galaxy S6 edge, моделът edge+ е със двустранно закръглен дисплей от 5.7 инча, по-голям от този на неговия предшественик, който бе с големина от 5.1 инча.

„Днес пътуването продължава към по-големи екрани“, коментира изпълнителният директор на компанията Джей Кей Шин. „Към днешна дата използваме смартфоните си за две основни неща - за мултимедии и за едновременно изпълняване на няколко задачи“, допълва още той.

Моделът Galaxy Note5 също е с 5.7-иннчов Quad HD Super AMOLED дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела. И двете устройства са с операционна система Android 5.1, както и с 64-битовия процесор на Samsung - Exynos 7420.

Задната камера е 16-мегапикселова, а предната е 5-магапикселова. Оперативната памет е в размер на 4 GB.

„Това е най-голямото количество оперативна памет, която сме включвали в наше устройство“, коментира по време на представянето Джъстин Денисън, ръководител на звеното за мобилни устройства за Samsung Electronics America, цитиран от CNBC.

Подобрение има по отношение на дизайна на писалката на модела, като устройството е по-тънко от своя предшественик и с по-малки граници. То се отличава със закръглен гръб.

Южнокорейският производител представи също така услугата си за мобилно разплащане - Samsung Pay. Тя ще стартира през септември и ще работи с двете налични технологии Magnetic Secure Transmission (MST) и Near Field Communication (NFC).

Моделът Galaxy Note5 ще е наличен в два цвята - черен и бял.

И двата модела ще се предлагат в два вариант – с 32 GB и с 64 GB памет.