Азиатските индекси се понижиха днес, след опасенията че понижението на лихвите в Китай няма да са достатъчни за да стабилизират икономиката. След няколко опита да се повиши, шанхайският основен индекс бе разпродаван всеки път, когато минеше на положителна територия.

Индексът MSCI Asia-Pacific отбеляза минимално изменение, като е много близо до постигнатия си в понеделник тригодишен минимум.

Щатските индекси загубиха всичко спечелено през деня през последния половин час от борсовата си търговия и в крайна сметка приключиха на отрицателна територия. С по 1.3% се понижиха широкият S&P 500 и индексът на сините чипове Dow, докато технологичният Nasdaq загуби 0.4% от стойността си.

На положителна територия се търгуват фючърсите на щатските индекси, като тези на S&P 500 сочат отваряне с 2% нагоре.

Японският Nikkei 225 бе сред малкото индекси в региона на положителна територия, като добави 1.4% към стойността си.

Златото се понижи с над 1% вчера и рано тази сутрин благородният метал се търгува при нива от 1 136 долара за унция. Сериозен спад регистрира и цената на среброто, до нива от 14.6 долара за унция с незабавна доставка.

„Все още пазарните настроения са към изключване на риска, поради което инвеститорите смятат, че китайските регулатори трябва да направят повече, за да стабилизират икономиката.“, смята Грейс Там, пазарен стратег в JP Morgan Asset Management в Хонконг.

Петролът се търгува при нива от 43.50 долара за барел, или с около долар над най-ниската си стойност за последните шест и половина години, достигната в началото на седмицата.