Закъснявате за училище? За това е виновна закуската. Учител от Ню Джърси е обяснил 111-те си закъснения за последните две години с необходимостта да започва деня си със закуска вкъщи.

На насрочения по този случай арбитраж бе отсъдено, че Арнолд Андерсън може да запази работата си със заплата от 90 000 долара на година - засега.

Андерсън, който преподава в началното училище Рузвелт в Ню Брънсуик, е трябвало да идва на работа най-късно в 8:40 сутрин. Според директора на училището обаче през последната учебна година той е закъснял с повече от пет минути шест пъти през последната учебна година и 16 пъти през учебната 2013-2014 г.

Той е закъснявал още 40 пъти в последната учебна година и 49 пъти в предходната, пише MarketWatch.

Андерсън, който преподава от 15 години, е споделил пред Associated Press, че е закъснявал само с по няколко минути и никога не е закъснявал за час.

“Имам лош навик да закусвам сутрин и губя представа за времето,” казва той, добавяйки, че ще трябва да спре да закусва вкъщи.

Според Андерсън повечето му появявания след 8.40 сутринта са били в рамките на неписания гратисен период за закъснения на учителите.

Тази история предизвика губернатора на Ню Джърси Крис Кристи да напише в Twitter: “Мислите, че съм прекалено строг със синдикатите на учителите. Ето с какво трябва да се справяте в Ню Джърси.“

Неговият пост обаче предизвика много коментари, в които му бе напомнено за собственото му отсъствие от щата, докато води кампанията си за президент на САЩ.

Заниманията в Ню Брънсуик започват в четвъртък. Андерсън обаче няма да е там. Той е временно отстранен без заплата до първия учебен ден на януари, когато трябва да се яви в училище.

Андерсън е заявил пред AP, че ще бъде там, без да закъснява.