На събитие на 9 септември щатският производител на потребителска електроника Apple се очаква да представи два нови продукта – новия iPhone и Apple TV.

И докато вече неведнъж споменахме какво можем да очакваме от новия смартфон на компанията, ето малко информация и относно телевизията на Apple.

Според изтеклите до момента данни в интернет, тя ще се отличава с много по-мощен хардуер.

Процесорът ще бъде А8, като значително ще бъде повишено и мястото за съхранение на информация. В малката кутийка ще бъде интегриран и виртуалният асистент на компанията Siri. Не на последно място – ще бъде наличен и целият App store плюс добавяне на контрол чрез движение.

Сред уникалните черти на новата телевизия се сочи и потенциалната възможност за универсално търсене от страна на потребителите, като резултати от търсенето ще се представят не само от iTunes, но и от други източници на видео съдържание, като Netflix, HBO и Amazon.

Друга сериозна промяна спрямо наличните версии на телевизията се очаква да бъде фокусът върху игрите, а не върху стрийминг услугите.

И докато никой не очаква евтин продукт от Apple, прогнозираната от специалистите цена от 200 долара е по-висока от тази на конкурентите Fire TV и Roku 3.

Apple обаче е известна с лоялните си клиенти и малко по-високата цена едва ли ще бъде пречка пред успеха на новото успройство, прогнозират пазарните наблюдатели.