Азиатските индекси отбелязаха минимално възстановяване, като волатилността на повечето пазари в региона се запазва изключително висока.

Индексът MSCI Asia-Pacific добави 0.4% към стойността си. Японският Nikkei се повиши за пръв от четири дни насам, добавяйки 1.4% към стойността си.

Вижте още: Ако историята се повтаря, инвеститорите да не очакват траен ръст

Слабото представяне на азиатските индекси стана реалност, въпреки повишението с около 2% на водещите щатски индекси вчера.

Акциите на Apple съдействаха за повишението на щатските индекси, като добавиха близо 4% към стойността си в очакване на събитието на 9 септември, на което се смята, че компанията ще представи новия си iPhone.

Брентът с доставка през октомври загуби 1% от стойността си до нива от 50 долара за барел, като е на около 8% от най-високата му стойност при нива от 54.32 долара, постигната в понеделник.

Волатилността на световните борси се очаква да продължи да е висока. Индексът VIX, следящ волатилността на щатския пазар, е при ниво от 26% - два пъти по-висока от обичайната при нива между 12 и 16%. Същият индикатор за японския пазар е при ниво от 35%.

„Фактът, че волатилността се запазва при подобни високи стойности, сочи, че инвеститорите очакват неравности по пътя. Може да са нужни по-трайни признаци за стабилизиране на китайската икономика, преди да видим понижение във волатилността“, коментира Такеру Огихара, главен стратег в Mizuho Trust Bank, цитира от CNBC.

По-нататъшно въздействие върху пазарите се очаква да окажат срещата на ЕЦБ днес, както и данните за заетостта и безработицата в САЩ в петък.