Все повече става информацията за новата серия смартфони Nexus на Google. Почти е сигурно, че новият Nexus ще се появи в две версии - едната произвеждана от LG, а другата от Huawei.

Вижте още: Sony представи първия в света смартфон с 4К дисплей

Според слуховете двата модела ще бъдат представени на пазара на 29 септември.

Произвежданият от LG модел ще бъде с 5.2-инчов дисплей с резолюция от 1 080 пиксела и батерия с капацитет от 2 700 mAh. Чипът му най-вероятно ще Snapdragon 808, който LG използва в последния си емблематичен смартфон LG G4.

Оперативната памет на модела най-вероятно ще е 3 GB, а вътрешната – 16 GB. Цветовете, в които се очаква да се предложи, са три – черен, бял и син. Задната му камера се очаква да 12.3 мегапикселова, а предната 5-мегапикселова.

Фаблетът Nexus, който ще се произвежда от Huawei, се очаква да е с 5.7-инчов дисплей, като той най-вероятно ще е с чипа на Qualcomm - Snapdragon 810, както и батерия с капацитет от 3 500 mAh.

Предполагаемата цена на модела Nexus се очаква да е 400 долара за версията му с по-малък дисплей. Това би било с около 50 долара повече, в сравнение с предходната, четвърта серия на смартфона.