Моделът Civic на Honda е един от най-популярните в света. Той се радва на лоялни фенове вече 43 години от своето съществуване. Ето защо, когато японският производител пуска напълно обновена версия на модела, интересът към него е изключителен.

Вижте още: Най-добрите автомобили на 2015-та година

Въпреки усилията на Honda да запази новият автомобил далеч от фотографи до официалното му представяне през следващата седмица, той бе заснет паркиран на улица в Мичиган. Снимките му се появиха във фенклуб страницата CivicX.com.

Според снимките моделът 2016 Civic ще е по-голям от всички досега представяни модели от серията. Въпросът е колко по-дълго и широко ще е купето, че да може от Honda да запазят той все още да влиза в категорията компактен.

Дизайнът е заимствал черти от настоящия Civic, както и от луксозния модел на Honda – Acura. Новият Civic ще разполага с LED-фарове, типични за моделите от по-високия клас.

Сниманият модел е седан с четири врати, но големият заден прозорец подсказва, че най-вероятно ще се предлага и във вариант хечбек.

Новият модел се очаква да възроди изоставащите позиции на Honda. От популярния през изминалите десетилетия модел Civic през тази година са се продали с 4% по-малко автомобили. Причината потребителите отдават своите предпочитания на компактните кросовъри.

От Honda не споменават кога новият автомобил ще се появи в шоурумите или дали ще има и хибридна версия. Според запознати, обаче, моделът на 2016 година ще използва за пръв път турбодвигатели.