Считано от вторник тази седмица, всеки, който се опита да премине границата на Унгария нелегално, е заплашен със затвор.

Страната дори изпрати армията и полицията да пази границата й, където наскоро бе издигната висока 4 м ограда с бодлива тел.

Кметът на унгарското село Ашоталом обаче пусна и впечатляващо видео, насочено към всички, желаещи да преминат границата на Унгария.

Във видео, съчетано с музика, по-подходяща за филм с Джеймс Бонд, и заснето с дрон, Ласло Торозкай обяснява, че уважава всички, спазващи правилата и законите в Унгария. За тези обаче, които целят да минат границата нелегално – те трябва да знаят, че могат да се озоват в затвора.

Кметът напомня, че повредите по оградата също могат да се считат за престъпление. "Територията ни днес се пази от армията, полицията и частни охранители", посочва той.

„Ако сте нелегалел имигрант и искате да стигнете до Германия, трябва да знаете, че най-прекият път е от Сърбия през Хърватия и Словения. Не вярвайте на лъжите на трафикантите", предупреждава Торозкай.

Вижте и видеото: